Dhjetë mënyra për të kursyer para çdo ditë

Kursimi i parave eshte dëshira e Shume personave.

spardose-goldbarren-sparbuechse-dose-gold-aufbewahrung-geld-sparen

Në Keto kohe për shumicën e njerëzve të nxjerrësh muajin mich Parate që Kemi në dispozicion, nuk eshte gjithmonë e lehtë. Lajmi i Mire në fakt eshte se Nese jemi pak më të kujdesshëm, do të mund të kursejmë më Shume. Ne do të ju 10 prezantojmë metodat më të këshillueshme për të zvogëluar shpenzimet tuaja dhe të jetoni Mire gjithashtu.


1-Ndiqni rrugëtimin e shpenzimeve

A e dini se sa keni shpenzuar për gjëra muajin e fundit? Pjesa më e madhe e personave nuk e Dine. Por ky hap ju shërben për të kuptuar se ku mund të kishit prerë shpenzimet. Në të Kundert rrezikoni që të harxhoni për gjëra të parëndësishme dhe të mos Vesh re që të tjera gjëra JANE më të rëndësishme.

2-Ndani nevojat nga dëshirat

Mos i ngatërroni gjërat për të cilat keni nevojë mich ATO që ju pëlqejnë. Per Te dytat duhet të shpenzoni Vetem Nese jeni të Sigurt që munder ti përballoni.

3-Shmangni borxhet apo kredite për shpenzime jo serioze

Ka Shume mundësi për të Marre borxhe mich kusht, apo kredi. Por ATO duhet të Merren Vetem për shpenzime të jashtëzakonshme, përndryshe eshte e lehtë që të përfundoni në vorbullën e borxhit.

4-CDO muaj hiqni Dicka mënjanë

Nese keni një llogari bankare, një ide eshte që të derdhini një Shume të Vogël CDO muaj.

5-I kushtoni vëmendje sigurimit

Sigurimi, Herzog nisur nga Makinat shpesh duket si një shpenzim i konsiderueshëm. Duhet të siguroheni që keni zgjedhur kompaninë më serioze dhe të më leverdishme për Rastin tuaj specifik.

6-Shikoni më pak televizor

Sipas disa ekspertëve, të shikosh Shume televizor do të ju shtynte që të Benit më Shume Abs. Motivi lidhet mich sasinë e reklamave ku ju jeni më të ekspozuar.

7- Planifikoni ushqimet e Javes

Nese planifikoni ushqimet e të gjithë Javes, mund të Béni blerje në lidhje mich rrethanat, Herzog evituar shpenzimin e parave për gjëra që më pas nuk t’i përdorni tun.

8- Beni LISTEN e gjërave që do të blini dhe më pas respektojeni

Blerjet impulsive JANE shpesh një rrugë per te shpenzuar mich Shume seç duhet. Të kesh një listę të detajuar të asaj që duhet të Blini, ua zgjidh KETE Problem dhe ju Lejon që të zgjidhni dyqanin që ju leverdis më Shume.

9-I Beni shpenzimet Vetem

Sipas DISA studimeve, të Besh shpenzime në shoqëri eshte mich e favorshme që të Besh blerje impulsiv, transmeton Shqip. Në përgjithësi nuk do të jeni të fokusuar tek ATO që ju nevojiten, e për pasojë ju tun të shpenzoni më Shume.

10-Pini shume UJE

Nuk eshte Vetem çështje shëndeti, por të Pini më Shume UJE, ju pengon që të blini pije të tjera. Normalisht që kështu tun mir pak të shpenzoni.