Sëmundjet e trurit tashmë të shërueshme

Nuk mund të përcaktohet me saktësi fazat e luftimit të sëmundjeve të trurit ku më të perhapurat janë ato që shkaktohen si pasojë  e problemeve kardiovaskulare, iktuset etj. Në botë është një numër i madh i prekur nga këto sëmundje si epilepsia, sëmundja Alzheimerit, etj.

Sipas dr Leandro Provinciali, president i shoqatës së mjekëve italianë të neurologjisë, në  perëndim dhe në spitalet italiane janë bërë hapa përpara në luftimin e këtyre sëmundjeve falë dhe trajtimit me ilaçe dhe terapive përkatëse të tyre, citon Elbasani Plus.

Tek të sëmurët me sëmundjen Alzheimerit dihet që në trurin e tyre rritet një proteinë e quajtur beta-alimoide, e cila vjen duke u rritur dhe vret qelizat nervore te trurit dhe në disa raste pa u vënë re dhe e gjitha kjo shihet falë teknologjive innovative si PET (Posittrion Emission Tomography).

Dhe nepërmjet analizimit te nivelit të proteinave likuide rrezultatet jane shpresëdhënëse dhe positive në luftimin e kësaj sëmundjeje.

Gjithahstu përparime janë bërë dhe për sëmundjen kundër sklerozës pasi me terapitë që ndiqen në linjën e parë dhë në atë të linjës së dytë nëpërmjet 14 llojeve të terapive të aprovuara, duke hapur rrugën që në të ardhmen këto lloj terapishë të bëhen standard…

Be the first to comment

Leave a Reply