Shefit i AKI-së pasuri qindra mijëra euro dhe veturë 23.500 euro (Dokument)

Shefi i ri i Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë, Driton Gashi nuk e ka deklaruar pasurin e tij në Agjencinë Kundër Korrupsionit për vitin 2016. Të paktën kjo nuk është publike në formularët e publikuar në ueb faqen e AKK-së edhe pse deklarimi i pasurisë është i obliguar me ligj për gjithë zyrtarët e shtetit.

Por një vit me herët, pra në vitin 2015, Gashi e ka deklaruar pasurin e tij, si dhe të familjes dhe të hyrat e tyre siç kërkohen me ligj.

Shefi i AKI-së, si duket ka një pasuri të mirë dhe të hyra ta mjaftueshme për një jetë mbi mesatare në kushtet e Kosovës. Në total pasuria e tij kalon shifrën mbi 300.000 euro por ka edhe një borxh, kredi prej 20.000 eurosh qe e ka marrë për blerje të veturës, raporton Infokusi.com

Paga e gruas së tij në KEDS me e madhe se e sekretarit të MPB-së

Në vitin 20015, Gashi ka deklaruar se kishte të ardhurat vjetore nga MPJ-ja në vlerë prej 13,200.00 eurosh.

Por pavarësisht pozitës së lartë në ministri, si sekretar i përhershëm, Gashi kishte siç e ka deklaruar në formularin e pasurisë ka marrë pagë më të vogel se gruaja e tij qe është e punësuar në KEDS. Paga vjetore e deklaruar e bashkëshortes është hiq me pak se 14,400.00 euro. Ndërsa të hyrat e printerëve ai i ka deklaruar se marrin, njeri pagë vjetore në vlerë 4,704.00 dhe pension 1,680.00 euro, raporton Infokusi.com

Kurse pasuri e paluajtshme e tani shefit të AKI-së kalon shifrën mbi 300.000 euro. Vetëm një banesë të prindit, 80 m2 ai e ka deklaruar se ka vlerë 160,000.00. Po ashtu ka një shtëpi 95 m2 në vlerë prej 95,000.00 eurosh dhe dy troje, një qe ka vlerë 28.000 euro dhe një tjetër 33.000 euro.

Shefi i AKI-së po ashtu e ka deklaruar edhe një kredi në vlerë prej 20.000 eurosh për ta blerë një veturë të cilën e ka deklaruar se kushton hiq me pak se 23.500 euro.

droton-gashi-akk-1

Be the first to comment

Leave a Reply