Ndryshimi i Kushtetutës – i domosdoshëm (Video)

Kushtetuta e Kosovës, në versionin aktual po bëhet pengesë për zhbllokimin e proceseve të mëdha për vendin.

Në versionin e tashëm të saj, ajo u jep hapësirë deputetëve të Listës Serbe që ta bllokojnë Kosovën, thotë avokati Tomë Gashi.

Ai shtoi se formimi i Ushtrisë dhe proceset tjera që kërkojnë dy të tretat e minoriteteve pakicë, nuk do të mund të kalojnë nëse nuk do të ketë ndryshim të Kushtetutës. Ndaj, bëri thirrje që deputetët e Kuvendit të ardhshëm të merren më seriozisht me këtë çështje dhe të gjejnë zgjidhje.

Be the first to comment

Leave a Reply