Pentagon investon 550 milion dollarë për të luftuar Turqinë në Siri

Pentagoni ka kërkuar 300 milion dollarë për të trajnuar dhe pajisur ushtrinë e Forcave Demokratike Siriane (SDF) dhe dëshiron që të ndërtojë një “forcë të sigurisë në kufi” në Siri.

Bugjeti i ushtrisë i propozuar për vitin 2019 përfshin gjithashtu edhe 850 milion dollarë për të trajnuar dhe pajisur ushtarët që luftojnë kundër Irakut, Shtetit Islamik të Irakut dhe Levantit (ISIL).

“Trajnimi, pajisjet dhe operacionet mbështetëse në këtë kërkesë do të konsolidojnë fitimet e arritura kundër [ISIL] dhe do të parandalojnë rishfaqjen e saj,” sipas propozimit të paraqitur në Kongres.

Pentagoni dëshiron 1, 4 miliardë dollarë për vitin fiskal të vitit 2019, një shumë që është pak më e ulët se buxheti i vitit 2018 në 1.8 miliardë dollarë, raporton “Hurriyet”, transmeton Periskopi.

Koalicioni i udhëhequr nga SHBA, e njohur zyrtarisht si Taks Forca e Përbashkët e Kombinuar – Operacioni i Pandarë deri në Vendosshmëri (OIR), tha muajin e kaluar se po krijon një forcë të sigurisë të 30,000 trupave në kufi në Sirinë veriore përgjatë kufirit me Turqinë.

Përveç kësaj, buxheti i operacioneve të paparashikuara të Pentagonit, i njohur edhe si fondi i luftës, është rritur nga 65.8 miliardë në 89 miliardë dollarë në propozimin e buxhetit të vitit 2019./Periskopi/

Be the first to comment

Leave a Reply